Κατηγορία Άλαδα / Γλυκά

Παστέλι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού μέλι
  • 250 γραμμάρια σουσάμι καβουρδισμένο

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το μέλι να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις πάρει μερικές βράσεις το μέλι προσθέτουμε και το σουσάμι και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά να δέσει.
Κατεβάζουμε από την εστία τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και αδειάζουμε το παστέλι.
Μόλις κρυώσει το χαράζουμε σε ρόμβους και το σερβίρουμε πάνω σε λεμονόφυλλα.
*Το καλοκαίρι το διατηρούμε στο ψυγείο για να μην χάσει το σχήμα του.
Πριν το καταναλώσουμε το βγάζουμε από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να αποκτήσει την αρχική υφή του.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές