Κατηγορία Άλαδα / Αλμυρά

Ελιόψωμο αλάδωτο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Λίγο αλάτι
  • Μία πρέζα ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού φαρίνα (περίπου)
  • Σουσάμι για πασπάλισμα

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το νερό, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Προσθέτουμε στο τέλος τις ελιές για να μην μαυρίσει το μείγμα από το ανακάτεμα, ανακατεύουμε καλά να πάνε οι ελιές παντού και αδειάζουμε σε ένα μέτριο ταψί.
Αφήνουμε το ελιόψωμο να διπλασιαστεί σε όγκο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180 βαθμούς πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσει.

Σχόλια Συνταγής

  • Ελισάβετ
    Συγχαρητήρια........
    Τέλεια συνταγή......
    Να την φτιάξει ο κόσμος....
    Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την αγάπη σας και την βοήθεια σας
    Καλή σαρακοστή
  • Αγγελική
    Καλησπέρα ! Πώς πρέπει να είναι το αποτέλεσμα πριν το ψήσιμο? Ενα σφιχτό ζυμαράκι? ή ένας χυλός όπως αυτός του κεικ?
  • nistisimo.gr
    Επίσης!
  • nistisimo.gr
    Καλησπέρα! το ζυμάρι πρέπει να είναι ένας πηχτός χυλός!
  • nistisimo.gr
    Καλησπέρα! το ζυμάρι πρέπει να είναι ένας πηχτός χυλός!
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές