Ελιόψωμο αλάδωτο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- Λίγο αλάτι
- Μία πρέζα ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό
- 4 φλιτζάνια τσαγιού φαρίνα (περίπου)
- Σουσάμι για πασπάλισμα
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το νερό, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Προσθέτουμε στο τέλος τις ελιές για να μην μαυρίσει το μείγμα από το ανακάτεμα, ανακατεύουμε καλά να πάνε οι ελιές παντού και αδειάζουμε σε ένα μέτριο ταψί.
Αφήνουμε το ελιόψωμο να διπλασιαστεί σε όγκο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180 βαθμούς πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσει.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Ελισάβετ
Τέλεια συνταγή......
Να την φτιάξει ο κόσμος....
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την αγάπη σας και την βοήθεια σας
Καλή σαρακοστή
Αγγελική
nistisimo.gr
nistisimo.gr
nistisimo.gr