Κομπόστα κυδώνι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 3 μεγάλα κυδώνια
- 15 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- Νερό
- Χυμό από 1/2 λεμόνι Για το γαρνίρισμα:
- Φυτική σαντιγί
- Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
- Κανέλα
Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τη φλούδα και τα κουκούτσια. Μοιράζουμε το κάθε κυδώνι σε τέσσερα μέρη και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Όταν τελειώσουμε με το καθάρισμα στραγγίζουμε τα κυδώνια και τα αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Υπολογίζουμε περίπου μία κουταλιά σούπας για το κάθε κομμάτι κυδωνιού, για να κάνουμε ένα αραιό σιρόπι που θα συντηρήσει τη κομπόστα μας μέσα στο βάζο.
Αν θέλουμε ρίχνουμε στη κατσαρόλα λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν τα κυδώνια στο βράσιμο.
Προσθέτουμε νερό να καλυφθούν εντελώς τα κυδώνια και βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν.
Ανά τακτικά διαστήματα δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμα με μία οδοντογλυφίδα.
Όταν είναι έτοιμα αποσύρουμε την εστία από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι τους.
Μοιράζουμε τη κομπόστα μέσα στα βάζα χωρίς να πιέζουμε τα κυδώνια, για να διατηρήσουν το σχήμα τους και καλύπτουμε με σιρόπι.
Σερβίρουμε τη κομπόστα με φυτική σαντιγί και πασπαλίζουμε με κανέλα.
*Διατηρούμε τα βάζα στο ψυγείο γιατί η κομπόστα μας δεν έχει συντηρητικά.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.