Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Κουλουράκια αμυγδάλου

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 3 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
  • 200 γραμμάρια μαργαρίνη φυτική
  • 3/4 ποτηριού ζάχαρη
  • 1/4 ποτηριού πορτοκαλάδα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού άρωμα αμυγδάλου
  • 1 ποτήρι αμύγδαλα ωμά ασπρισμένα και χοντροκομμένα ή αμύγδαλο φιλέ

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει.
Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε το άρωμα αμυγδάλου, την πορτοκαλάδα και λίγο-λίγο το αλεύρι. Ανακατεύετε απαλά και αφήνετε τη ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθετε σε ότι σχήμα θέλετε και τα τυλίγετε με τα αμύγδαλα.
Τα ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσουν.
Αν θέλετε ρίχνετε αμύγδαλα και μέσα στη ζύμη αφού πρώτα τα καβουρδίσετε στο φούρνο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές