Aλμυρό κανταΐφι
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για ένα μέτριο ταψί:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 250 γραμμάρια κανταΐφι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική φέτα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κίτρινο φυτικό τυρί τριμμένο
- 3 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- Λίγη μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού
- 4 κουταλιές σούπας λιωμένη φυτική μαργαρίνη
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τη μαργαρίνη και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η μαργαρίνη προσθέτουμε τα φυτικά τυριά, το σιμιγδάλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία μας και αφήνουμε να χλιάνει.
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και αλείφουμε το πάτο με λίγη μαργαρίνη.
Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάκτυλα και στρώνουμε τη μισή ποσότητα στο ταψί μας.
Αδειάζουμε πάνω στο κανταΐφι τη κρέμα και από πάνω καλύπτουμε τη κρέμα με το υπόλοιπο κανταΐφι.
Περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη και βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει πολύ καλά η επιφάνεια και να γίνει τραγανό.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.