Κατηγορία Φαγητά / Ψωμί

Η κυρά-Σαρακοστή

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλάτι
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • Καρφάκια γαρύφαλλου


Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.
Τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και ανοίγουμε με ένα πλάστη σε χοντρό φύλλο του ενός εκατοστού, πάνω σε αντικολλητική λαδόκολλα μέσα στη λαμαρίνα που θα το ψήσουμε.
Με ένα μαχαίρι δίνουμε το σχήμα, πρώτα το κεφάλι και το σώμα της κυρά-Σαρακοστής.
Πλάθουμε μικρά κορδόνια και φτιάχνουμε τα χέρια και τη ποδιά της και καρφώνουμε τα γαρύφαλλα για να τονίσουμε κάποιες πτυχές στο φόρεμα.
Ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης σε παραλληλόγραμμο και το κόβουμε σε φαρδιά λωρίδα 3 εκατοστών για να φτιάξουμε τα ποδαράκια και θα τα στερεώσουμε πολύ καλά μέσα από το φόρεμα.
Ψήνουμε μέχρι να στεγνώσει καλά η ζύμη και βγάζουμε από το φούρνο.
*Η ζύμη με την οποία φτιάχνουμε την κυρά-Σαρακοστή δεν τρώγεται.
Είναι ένα είδος παλιού ημερολογίου για τις 7 εβδομάδες που κρατάει η νηστεία. Κάθε εβδομάδα που περνάει κόβουμε κι ένα ποδαράκι.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές