Καλαμαροπίλαφο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι σπυρωτό
- 1½ κιλό καλαμαράκια
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
- Αλάτι-πιπέρι
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια εσωτερικά και αφαιρούμε το δέρμα. Κόβουμε τα πτερύγια και το κεφάλι σε μικρά κομμάτια και τα καλαμάρια σε ροδέλες.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες, τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα λίγο χλιαρό νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσει και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το ρύζι σπυρωτό.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό στο φαγητό μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.