Κατηγορία Φαγητά / Λαχανικά-Χορταρικά

Μανιταροκεφτέδες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μανιτάρια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Βάζουμε στο μούλτι λαχανικών τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε να γίνει το μείγμα όπως ο κιμάς.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κιμά μανιταριών, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι-πιπέρι, το μπέικιν-πάουντερ και τέλος το αλεύρι λίγο-λίγο.
Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφικτό και να κολλάει λίγο στα χέρια μας όταν θα τους πλάθουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και πλάθουμε ένα-ένα τους κεφτέδες και τους ρίχνουμε στο τηγάνι χωρίς να τους αλευρώσουμε.
Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Σχόλια Συνταγής

  • Γεωργία
    Καλημέρα σας,τους έφτιαξα και μου γίνανε τέλεια σας ευχαριστούμε για την συνταγι σας.
  • nistisimo.gr
    Θεοδώρα καλησπέρα, γιατί σου βγήκαν χάλια; Συνήθως όταν προσθέτουμε το αλεύρι τελευταίο, το κάνουμε αυτό για να μην προσθέτουμε πολύ αλεύρι γιατί αλλιώνεται η γεύση τους.Αντίθετα όπως λέω στη συνταγή προσθέτουμε λίγο αλεύρι στην αρχή, ζυμώνουμε, στη συνέχεια πλάθουμε και για να σιγουρευτούμε, πριν προσθέσουμε περισσότερο αλεύρι τηγανίζουμε πρώτα ένα κεφτεδάκι. Αν μας απλώσει στο τηγάνι σαν τηγανίτα, τότε θα προσθέσουμε λίγο ακόμη. Πάντα βάζουμε λιγότερο αλεύρι για να μπορούμε να το ελέγχουμε, ποτέ περισσότερο γιατί μετά πρέπει να προσθέσουμε υλικά να διπλασιάσουμε τη δόση κ.ο.κ.
  • nistisimo.gr
    Θεοδώρα καλησπέρα, γιατί σου βγήκαν χάλια; Συνήθως όταν προσθέτουμε το αλεύρι τελευταίο, το κάνουμε αυτό για να μην προσθέτουμε πολύ αλεύρι γιατί αλλιώνεται η γεύση τους.Αντίθετα όπως λέω στη συνταγή προσθέτουμε λίγο αλεύρι στην αρχή, ζυμώνουμε, στη συνέχεια πλάθουμε και για να σιγουρευτούμε, πριν προσθέσουμε περισσότερο αλεύρι τηγανίζουμε πρώτα ένα κεφτεδάκι. Αν μας απλώσει στο τηγάνι σαν τηγανίτα, τότε θα προσθέσουμε λίγο ακόμη. Πάντα βάζουμε λιγότερο αλεύρι για να μπορούμε να το ελέγχουμε, ποτέ περισσότερο γιατί μετά πρέπει να προσθέσουμε υλικά να διπλασιάσουμε τη δόση κ.ο.κ.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές