Μπουγάτσα με κρέμα κολοκύθας
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για τη ζύμη:
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1 κουταλιά σούπας μπέικιν-πάουντερ
- Μία πρέζα ζάχαρη
- Μία πρέζα αλάτι
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού παγωμένο νερό Υλικά για τη κρέμα κολοκύθας:
- 1 κιλό κολοκύθα τριμμένη
- 6 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 150 ml φυτική κρέμα σόγιας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
- Τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη
- 1 βανίλια
- Ζάχαρη άχνη και κανέλα σκόνη για πασπάλισμα
Βράζουμε τη τριμμένη κολοκύθα σε μπόλικο νερό να μαλακώσει και τη στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα στέρεα υλικά για τη ζύμη και προσθέτουμε λίγο-λίγο το παγωμένο νερό όσο σηκώσει για να γίνει μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη κρέμα κολοκύθας.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη βρασμένη κολοκύθα που την έχουμε στραγγίξει και με ένα μπλέντερ χειρός τη πολτοποιούμε και τη κάνουμε πουρέ.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μας και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1-2 λεπτά να εξατμιστούν τα υπόλοιπα υγρά και προσθέτουμε τη φυτική κρέμα.
Ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας κολλήσει η κρέμα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει θα παρατηρήσουμε πως έχει αρχίσει να πήζει η κρέμα ελαφρώς και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία για να κρυώσει καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας.
Αφαιρούμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και το αναποδογυρίζουμε μέσα στο ταψί.
Αφαιρούμε και το δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας και με ένα πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Αδειάζουμε πάνω τη κρέμα κολοκύθας και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
Χαράζουμε σε κομμάτια τη μπουγάτσα και παίρνουμε τα δύο φύλλα μαζί γυρνώντας τις άκρες τους στριφτά και προς τα μέσα κλείνοντας έτσι τη γέμιση ανάμεσα στα δύο φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει η ζύμη στην επιφάνεια.
Μόλις κρυώσει η μπουγάτσα κόβουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.