Γλυκό φράουλα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό φράουλες
- 700 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 ποτήρι νερό
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κοτσάνια από τις φράουλες.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα που να χωράει τις φράουλες σε μία στρώση, απλώνουμε σε σειρά τις φράουλες ολόκληρες και τις σκεπάζουμε με τη ζάχαρη. Αφήνουμε μέχρι την επόμενη ημέρα να βγάλουν τα υγρά τους.
Βάζουμε τη κατσαρόλα με τις φράουλες στην εστία της κουζίνας μας, προσθέτουμε το νερό και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
Αν χρειαστεί αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια του γλυκού με μία τρυπητή κουτάλα.
Κατεβάζουμε μετά τα δύο λεπτά τη κατσαρόλα από την εστία και αφαιρούμε τις φράουλες από τη κατσαρόλα και τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Ξαναβάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία , προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Παίρνουμε τις φράουλες και μία-μία τις τοποθετούμε μέσα στο σιρόπι, αφήνουμε να πάρει το γλυκό 2-3 βράσεις ακόμα και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Μόλις κρυώσει το γλυκό μας αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και βάζουμε στο ψυγείο.
Σχόλια Συνταγής
Ειρηνη Καραμπουγά
nistisimo.gr