Τάρτα λεμονιού
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Ζύμη:
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη παγωμένη
- λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη
- 6-8 κουταλιές παγωμένο νερό Κρέμα λεμονιού:
- 300ml χυμό πορτοκαλιού
- 50ml χυμό λεμονιού
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/3 του φλιτζανιού κορν-φλαουρ
- Φλούδα από 1 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Φυτική σαντιγί (προαιρετικά)
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι ,τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμα. Προσθέτουμε μια-μια κουταλιά το παγωμένο νερό και χτυπάμε ώσπου να ξεκολλήσει από το κάδο του μίξερ.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και το στρώνουμε σε φόρμα για τάρτα, να καλύπτει και τα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία τη ζύμη για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου πάνω-κάτω για ένα τέταρτο, τη βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα:
Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού (κρατάμε λίγο να διαλύσουμε το κορν-φλαουρ ), το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, το ξύσμα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν-φλαουρ και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα, αφαιρούμε τη φλούδα και την αδειάζουμε πάνω από τη ψημένη ζύμη.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και μετά από 3-4 ώρες γαρνίρουμε με τη σαντιγί και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.