Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Παλμιέ

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • Κανέλα σκόνη


Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο πάγκο εργασίας και με ένα πινέλο το αλείφουμε με λίγο νερό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη κανέλα και τα τριμμένα φουντούκια και πασπαλίζουμε τη σφολιάτα.
Τυλίγουμε από τη μακριά πλευρά χαλαρά μέχρι το κέντρο του φύλλου, σταματάμε και συνεχίζουμε το τύλιγμα και από την άλλη πλευρά. Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και βάζουμε το ρολό στη κατάψυξη.
Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας κάνοντας την ίδια διαδικασία και το βάζουμε στη κατάψυξη. Αφήνουμε να παγώσουν για 2 ώρες για να κόβονται καλύτερα με το μαχαίρι και για να μην χαλάσει το σχήμα τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λεπτές φέτες του 1/2 εκατοστού.
Τοποθετούμε τα παλμιέ σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο σε αντικολλητική λαδόκολλα στη λαμαρίνα μας και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές