Λικέρ μπανάνας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 5 μπανάνες
- 500 ml βότκα
- 350 γραμμάρια ζάχαρη
- 250 ml νερό
- 2-3 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Καθαρίζουμε τις μπανάνες από τις φλούδες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Ρίχνουμε τις ροδέλες μπανάνες σε ένα γυάλινο βάζο και από πάνω αδειάζουμε τη βότκα.
Κλείνουμε καλά το βάζο με το καπάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ημέρες.
Η βότκα πρέπει να σκεπάζει τις μπανάνες για να μην μαυρίσουν.
Μετά τις δύο μέρες στραγγίζουμε τις μπανάνες από τη βότκα και αδειάζουμε το ποτό σε καθαρό μπουκάλι. Από τις μπανάνες παίρνουμε μόνο το άρωμα τους, τις ροδέλες από το φρούτο τις πετάμε.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από την εστία τη κατσαρόλα και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Αδειάζουμε το κρύο σιρόπι μέσα στο μπουκάλι με τη βότκα, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά για πιο έντονο χρώμα) και σφραγίζουμε το βάζο.
Τοποθετούμε το βάζο στο ψυγείο και μετά από δύο μέρες φιλτράρουμε το λικέρ με βαμβάκι για τυχόν υπολείμματα από το φρούτο.
Αν χρειαστεί το περνάμε το λικέρ και δεύτερη φορά από φιλτράρισμα για να γίνει διαυγές.
Μοιράζουμε σε μπουκάλια και αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.