Κατηγορία Γλυκά / Τάρτες

Τάρτες με κεράσια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Ζύμη για τάρτες:
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 250 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη σε κύβους
  • 1 κουταλάκι γλυκού άρωμα αμυγδάλου
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Γέμιση:
  • 1 κιλό κεράσια
  • 3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
  • 2 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
  • 50 γραμμάρια τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και ζάχαρη άχνη

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για τη ζύμη και όταν ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου σταματάμε το μίξερ.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια, τα πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη, το κορν-φλάουρ και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε τις ταρτιέρες μας με φυτική μαργαρίνη στον πάτο και στα τοιχώματα.
Παίρνουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την μοιράζουμε σε κομμάτια όσα είναι οι ταρτιέρες μας. Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε με τα δάκτυλα μας μέσα στη ταρτιέρα μέχρι τα τοιχώματα και με ένα μαχαίρι κόβουμε αυτό που περισσεύει.
Τα κομμάτια από τη ζύμη που περισσεύουν τα κρατάμε για το στόλισμα.
Πασπαλίζουμε τη βάση της ζύμης με λίγο τριμμένο φιστίκι και από πάνω μοιράζουμε τη γέμιση από τα κεράσια. Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη, την πλάθουμε με τα δάκτυλα μας σε μπάλα και την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε λεπτό φύλλο.
Με μία ροδέλα κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες ενός εκατοστού και τις πλέκουμε ενναλάξ πάνω στην επιφάνεια της κάθε τάρτας.
Αν θέλουμε μπορούμε απλά να σκεπάσουμε τις τάρτες με δεύτερο φύλλο, στο οποίο θα χαράξουμε ένα μικρό σταυρό (για να βγαίνει ο ατμός), ή μπορούμε με μικρά κουπ-ατ να κόψουμε διάφορα σχέδια και να διακοσμήσουμε.
Αλείφουμε τις τάρτες με λίγη μαργαρίνη κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγη καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και όταν χλιάνουν πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές