Φακόρυζο ή μουτζιέντρα Κυπριακή
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού φακές ψιλές
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι σπυρωτό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με λίγο νερό να πάρουν μια βράση, τις σουρώνουμε και αλλάζουμε το νερό στη κατσαρόλα.
Ξαναβάζουμε τις φακές με νερό να τις σκεπάζει και τις βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και τις σουρώνουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, μέχρι να καραμελώσει και προσθέτουμε τις φακές και το ρύζι.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε πολύ καλά να μην κολλήσει και βράζουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει σπυρωτό.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.