Παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού φυτική σκόνη γάλα
- 3 ½ φλιτζάνια τσαγιού γάλα σόγιας βανίλια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι γλυκού ξύδι
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τη σκόνη γάλακτος με το γάλα σόγιας και το ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί το μείγμα.
Πριν πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού κρυώσει το μείγμα το αδειάζουμε σε μεταλλικό σκεύος παγωτού και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει.
Μετά από 2 ώρες βγάζουμε από τη κατάψυξη το σκεύος και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά να αποφύγουμε τους κρυστάλλους που έχουν δημιουργηθεί.
Αυτό το κάνουμε συνολικά 3-4 φορές και το αφήνουμε να παγώσει μέχρι την επόμενη μέρα.
Σερβίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας, ή τρούφα κουβερτούρας, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, πραλίνα αμυγδάλου κ.ο.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.