Κατηγορία Γλυκά / Κέικ

Κέικ με μαχλέπι και καρύδια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για μία μακρόστενη φόρμα:
  • 125 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι τριμμένο
  • 100 γραμμάρια τριμμένα καρύδια
  • 4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πόυντερ
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη χτυπάμε 3 λεπτά στο μίξερ με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια, το μαχλέπι και τα τριμμένα καρύδια.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο – λίγο στο κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
Αν το μείγμα μας είναι σφικτό αραιώνουμε με λίγο χυμό πορτοκαλιού.
Αδειάζουμε σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ (που πρώτα έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και την έχουμε αλευρώσει) και ψήνουμε στο φούρνο περίπου 40 λεπτά.
Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μία πιατέλα και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές