Κέικ με σταφύλι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 γραμμάρια μαργαρίνη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 400 γραμμάρια φαρίνα
- 300 γραμμάρια σταφύλι σταφίδα χωρίς κουκούτσια
- Λίγο αλεύρι για να αλευρώσουμε τις ρόγες σταφυλιού
- Φυτική κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
- Λίγη ζάχαρη άχνη
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, τις βανίλιες, και λίγη-λίγη τη φαρίνα.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και σταματάμε το μίξερ.
Μοιράζουμε τις ρόγες σταφυλιού σε δύο μέρη τη κάθε μία από αυτές και αφού τις αλευρώσουμε τις τινάζουμε από το περιττό αλεύρι και τις ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ.
Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Πριν σερβίρουμε χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί, ή αν θέλουμε την αφήνουμε σε ρευστή μορφή και περιχύνουμε το κέικ.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.