Λικέρ κεράσι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό κεράσια
- 200 ml ρακί
- 800 ml κονιάκ
- 4 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- Λίγες σταγόνες άρωμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε στρώσεις σε ένα μεγάλο βάζο με μεγάλο στόμιο, ενναλάξ με τη ζάχαρη.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες και την επόμενη μέρα προσθέτουμε το κονιάκ, το ρακί και το κλείνουμε καλά.
Αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος στο ντουλάπι μας για ένα μήνα και κατά διαστήματα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά τον ένα μήνα σουρώνουμε το λικέρ σε βαμβάκι για τυχόν υπολείμματα από το φρούτο και αφαιρούμε τα κεράσια.
Αδειάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και το καλοκαίρι συντηρούμε το λικέρ στο ψυγείο.
Σερβίρουμε το λικέρ μας με μπόλικα παγάκια και τα κεράσια που πήραμε όταν το σουρώσαμε, περασμένα σε οδοντογλυφίδα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.