Κατηγορία Γλυκά / Κέικ

Κέικ μπανάνας με καρύδια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 230 ml γάλα καρύδας
  • 240 γραμμάρια φαρίνα
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη καστανή ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει αρκετά.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φαρίνα με τη κανέλα, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το μπέικιν.
Με ένα πιρούνι λιώνουμε πολύ καλά τις μπανάνες ή τις περνάμε από ένα μούλτι και τις κάνουμε πουρέ.
Αδειάζουμε το πουρέ μπανάνας στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα με το αλεύρι και όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το μίξερ.
Αδειάζουμε σε μία φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.
*Είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ μας, όταν βυθίσουμε στο κέικ ένα ξύλινο καλαμάκι και αυτό βγει στεγνό.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές