Λικέρ φράουλας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό φράουλες
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 λίτρο ρακί
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Παίρνουμε ένα μεγάλο βάζο ή 2 μικρά και ρίχνουμε μία στρώση φράουλες, καλύπτουμε με ζάχαρη και συνεχίζουμε με φράουλες.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και στο τέλος γεμίζουμε το βάζο με το ρακί.
Σφραγίζουμε το βάζο μας πολύ καλά και το τοποθετούμε σε φωτεινό μέρος στη κουζίνα μας. Κατά διαστήματα ανακινούμε το βάζο να λιώσει η ζάχαρη.
Τη τρίτη μέρα περνάμε το λικέρ από διπλό τούλι για να αφαιρέσουμε τους κόκκους και τυχόν υπόλοιπα από τις φράουλες και το αδειάζουμε σε μπουκάλι.
Διατηρούμε το λικέρ στο ντουλάπι μας ή αν θέλουμε το βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε παγωμένο.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.