Κατηγορία Γλυκά / Κρέμες-ζελέδες

Γλυκό ψυγείου με ζελέ

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Για τη βάση:
  • 1 πακέτο φρυγανιές (15 τεμάχια)
  • Για το σιρόπι:
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • Για τη κρέμα βανίλιας:
  • 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 3 κουταλάκια γλυκού κορν-φλάουρ
  • 8 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φυτική κρέμα
  • 2 βανίλιες
  • 12 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
  • Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας μας και αφήνουμε να χλιάνει.
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τις φρυγανιές τη μία δίπλα στην άλλη χωρίς να αφήνουμε κενά (χωράει 12-13 φρυγανιές).
Με ένα κουτάλι σούπας σιροπιάζουμε τις φρυγανιές καλά έτσι ώστε όταν τις ακουμπάμε να μην τις νιώθουμε σκληρές να είναι μαλακές.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα βανίλιας:
Ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου σε μία κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν τα υλικά και βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μας.
Βράζουμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να πήξει, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει η κρέμα στο πάτο της κατσαρόλας.
Όταν δούμε ότι έχει πήξει αποσύρουμε από την εστία τη κατσαρόλα και αφήνουμε να χλιάνει.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε τη κρέμα για να μην κάνει κρούστα στην επιφάνεια και καλύπτουμε με διαφανές μεμβράνη.
Όταν η κρέμα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου την αδειάζουμε πάνω στις φρυγανιές προσεκτικά.
Απλώνουμε τη κρέμα να πάει παντού με ένα κουτάλι, καλύπτουμε ξανά με διαφανές μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί της συσκευασίας.
Αφήνουμε το ζελέ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και με μία κουτάλα σούπας ρίχνουμε σιγά – σιγά το ζελέ πάνω στη κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό και όταν πήξει το ζελέ πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι και σερβίρουμε.









Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές