Πάστα Φλώρα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 10 ½ κουταλιές σούπας κονιάκ
- 10 ½ κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν –πάουντερ (ανακατεμένο με το αλεύρι)
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο
- αμυγδαλόψιχα τριμμένη ή αμύγδαλο φιλέ
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και το ξύσμα. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν-πάουντερ.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ και να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Από τη ζύμη χωρίζουμε 400 γραμμάρια για τα κορδόνια.
Παίρνουμε ένα πυρέξ για τάρτες και το αλείφουμε με λίγο καλαμποκέλαιο.
Με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, το απλώνουμε στη βάση και στα τοιχώματα της ταρτιέρας και με ένα πιρούνι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία για να μην φουσκώσει η ζύμη κατά το ψήσιμο.
Στρώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στο φύλλο και με την υπόλοιπη ζύμη που έχουμε κρατήσει φτιάχνουμε λεπτά κορδόνια και τα στρώνουμε πάνω από τη μαρμελάδα διαγωνίως σχηματίζοντας ρόμβους.
Πασπαλίζουμε με την αμυγδαλόψιχα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.