Γλυκό νεράντζι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 7 μεγάλα νεράντζια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Τρίβετε στο τρίφτη τα νεράντζια, τα χαράζετε σε 3-4 κομμάτια και τα ξεφλουδίζετε προσεκτικά. Αφαιρείτε από το εσωτερικό του φύλλου τις ίνες και την περιττή ψίχα και τα τυλίγετε σε ρολά . Στερεώνετε το κάθε ρολό με μια οδοντογλυφίδα και τα βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό που να τα καλύπτει.
Αλλάζετε το νερό πρωί-βράδυ για μια εβδομάδα.
Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό, τόσο που να σκεπάζει τα νεράντζια και τα βράζετε μέχρι να αρχίσει ο κοχλασμός.
Αποσύρετε από τη φωτιά τα στραγγίζετε και ξαναβάζετε καθαρό νερό στη κατσαρόλα. Αυτό θα το επαναλάβετε 3 φορές. Την τρίτη φορά θα ρίξετε στη κατσαρόλα τα 2 ποτήρια νερό και το 1kg ζάχαρη, θα το βράσετε μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι και προσθέτετε τα νεράντζια.
Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, βράζετε μέχρι να δέσει το γλυκό και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει και το μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.