Κατηγορία Γλυκά / Γρανίτες-λικέρ-ροφήματα

Φραουλάδα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 ½ κιλό φράουλες
  • 1 ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι λάιμ
  • Φέτες λάιμ για το σερβίρισμα

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κοτσάνια από τις φράουλες.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τις φράουλες με τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια της κατσαρόλας και στα 5 λεπτά σουρώνουμε τις φράουλες για να πάρουμε το σιρόπι.
Ξαναβάζουμε το σιρόπι στην εστία της κουζίνας μας και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
Θέλουμε το σιρόπι να είναι ρευστό και όχι πυκνό σαν μέλι.
Μόλις κρυώσει το αδειάζουμε σε ένα μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε 1/3 ποτηριού σιρόπι φράουλας, παγάκια, συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό ή ανθρακούχο νερό, ξύσμα και λεπτές φέτες από ένα λάιμ.

*Τις φράουλες μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ως εξής:
Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι τις φράουλες με ¾ φλιτζανιού ζάχαρη, 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και το βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Γαρνίρουμε παγωτά, κρέμες, cheesecake, ή μπορούμε να φτιάξουμε μία ωραία φραουλόπιτα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές