Πανακότα με ζελέ ρόδι
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Πανακότα υλικά για 6 ποτηράκια κρασιού:
- 1/2 λίτρο φυτική κρέμα
- 1 βανίλια
- 5 γραμμάρια σκόνη ζελατίνης
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό Υλικά για το ζελέ ρόδι:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό ρόδι
- 1 φακελάκι σκόνη ζελατίνης
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 4 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό
- Σπόρους ροδιού για γαρνίρισμα
- Φιστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα
Ετοιμάζουμε τη πανακότα:
Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη ζελατίνη στο χλιαρό νερό και αφήνουμε να φουσκώσει για 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε τη φυτική κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με τη βανίλια και το τοποθετούμε στην εστία της κουζίνας μας. Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε τη φυτική κρέμα μέχρι να πάρει μία βράση.
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την εστία και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου διαλυθεί η ζελατίνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το ζελέ:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό με τη ζελατίνη ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε το χυμό ροδιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι, το τοποθετούμε στην εστία της κουζίνας μας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου πάρει μία βράση.
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την εστία, προσθέτουμε στο χυμό τη ζελατίνη που έχει ήδη φουσκώσει και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και να μην έχει σβόλους.
Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει πολύ καλά.
Παίρνουμε 6 ποτηράκια του κρασιού. Με μία κουτάλα σούπας μοιράζουμε το μείγμα της πανακότας στα ποτηράκια και τα βάζουμε στη κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Βγάζουμε τη πανακότα από τη κατάψυξη και πάνω από τη πανακότα ρίχνουμε προσεκτικά το ζελέ ροδιού που έχει κρυώσει.
Σκεπάζουμε το κάθε ποτηράκι με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν.
Σερβίρουμε το γλυκό μας με σποράκια ροδιού και αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.