Κατηγορία Γλυκά / Γρανίτες-λικέρ-ροφήματα

Λικέρ πορτοκάλι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 5 πορτοκάλια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού βότκα
  • 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλας

Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια τα στεγνώνουμε και με το ειδικό εργαλείο παίρνουμε το ξύσμα.
Μπορούμε αντί για ξύσμα να χρησιμοποιήσουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και να μην έχει πολύ από το άσπρο μέρος, όσο μπορούμε να έχει περισσότερη πορτοκαλί φλούδα.
Παίρνουμε ένα μεγάλο βάζο και ρίχνουμε μέσα, το ξύσμα ή τις φλούδες πορτοκαλιού, τη βότκα, και τη κανέλα.
Αφού τα ανακατέψουμε σφραγίζουμε το βάζο και το αποθηκεύουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας για 7 ημέρες.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας το ανακατεύουμε 2-3 φορές.
Στις επτά ημέρες βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη καστανή ζάχαρη με το νερό και βράζουμε περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός, μέχρι να δέσει ελαφριά το σιρόπι μας.
Μόλις κρυώσει το σιρόπι το ρίχνουμε μέσα στο βάζο με τις φλούδες πορτοκαλιού και το αφήνουμε για 12 ώρες.
Την επόμενη μέρα το φιλτράρουμε μέσα από βαμβάκι να φύγουν τυχόν υπολείμματα και το αδειάζουμε σε ένα μπουκάλι για λικέρ.
*Αυτό το λικέρ δεν είναι διαυγές λόγω της καστανής ζάχαρης.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές