Ζελέ καρπούζι
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 4-5 ποτηράκια:
- 600 γραμμάρια πολτό καρπουζιού
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 3 κουταλάκια γλυκού ζελατίνη σε σκόνη ή 3 κουταλάκια γλυκού κοφτά άγαρ-άγαρ Για το σερβίρισμα:
- Φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
- Φλούδες κουβερτούρας
- Λίγη κανέλα σκόνη
Βάζουμε το πολτό καρπουζιού στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια και μόλις αρχίσει να χλιαίνει ρίχνουμε τη σκόνη ζελατίνης και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει 2-3 βράσεις.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου πριν το αδειάσουμε σε χαμηλά ποτηράκια.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν τα ζελέ και πριν τα σερβίρουμε πασπαλίζουμε με φλούδες τριμμένης κουβερτούρας, κανέλα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
*Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζελατίνη με τη φυτική σκόνη άγαρ-άγαρ.
Διαλύουμε τα 3 κουταλάκια γλυκού άγαρ μέσα σε 6 κουταλιές σούπας ζεστό νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσει. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό και το αναμειγνυουμε αμέσως με το ζεστό μείγμα που θέλουμε να πήξουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.