Mουστούλουρα με πετιμέζι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φλiτζάνι τσαγιού και λίγο πετιμέζι
- 1/2 φλiτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 2/3 φλiτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλλο τριμμένο
- 6 φλiτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ το πετιμέζι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Διαλύουμε στο χυμό πορτοκάλι τη σόδα και τα προσθέτουμε στον κάδο.Στη συνέχεια προσθέτουμε το γαρίφαλλο, τη κανέλα και το αλεύρι σιγά σιγά. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και κατόπιν αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Κατόπιν παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια και τα πλέκουμε. Στρώνουμε στο ταψί μας αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας. Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά έως ότου πάρουν χρώμα πάνω- κάτω.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.