Κατηγορία Γλυκά / Κέικ

Μάφιν με κράμπλ κανέλας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 14 μάφιν:
  • 250 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 400 γραμμάρια φαρίνα
  • Υλικά για το κράμπλ κανέλας:
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • Ζάχαρη καστανή - κανέλα για πασπάλισμα

Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες, τη κανέλα και στο τέλος τη φαρίνα.
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και σταματάμε το μίξερ.
Παίρνουμε τις θήκες σιλικόνης και μέσα τοποθετούμε χάρτινα φορμάκια για μάφιν. Μοιράζουμε στα φορμάκια τη ζύμη και ετοιμάζουμε το κράμπλ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη μαργαρίνη, τη κανέλα και τη ζάχαρη και με τα δάκτυλα μας τρίβουμε να γίνει μία ζύμη ψιχουλιαστή.
Πασπαλίζουμε με το ψιχουλιαστό μείγμα τη ζύμη στα φορμάκια τα μάφιν και επιπλέον πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές