Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Μπουκιές με σουσάμι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 100 γραμμάρια σουσάμι καβουρδισμένο
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 250 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ρετσίνα ή άσπρο κρασί
  • 900 γραμμάρια -1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 50 γραμμάρια μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
  • ή γλυκάνισο (προαιρετικά)

Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το κρασί και το καβουρδισμένο σουσάμι.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ και το ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στο κάδο.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί τελείως το αλεύρι και να πάρουμε μια ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Αν θέλουμε μέσα στη ζύμη ρίχνουμε λίγο γλυκάνισο ή μαύρο σουσάμι ανακατεμένο με το άσπρο σουσάμι.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε σε χοντρά κορδόνια που τα κόβουμε σε μικρές διαγώνιες μπουκιές 2 εκατοστών.
Τοποθετούμε τις μπουκιές σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές