Αλάδωτα μπιφτέκια με όσπρια
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 8 μπιφτέκια:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φασόλια
- 3 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά αποξηραμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρεβιθάλευρο ή καλαμποκάλευρο
- 2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
- 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- Αλάτι-πιπέρι
- Αλεύρι για να αλευρώσουμε τα μπιφτέκια
Μουλιάζουμε σε ξεχωριστά μπολ με νερό τα όσπρια από την προηγούμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε ξεχωριστές κατσαρόλες μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι και το μουλιάζουμε σε ζεστό νερό για 40 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Στραγγίζουμε τα όσπρια, το πλιγούρι και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τα αδειάζουμε στο μπολ με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να ξεκουραστούν τα υλικά μας για 1/2 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στο γκριλ.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας στο μέγεθος που μας αρέσει και τα αλευρώνουμε.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε σε ψωμάκια με μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, αγγουράκι τουρσί, ή κέτσαπ.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.