Κατηγορία Φαγητά / Λαχανικά-Χορταρικά

Κολοκυθάκια με ρύζι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό για το ρύζι

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντίσταση.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα κομμένα κολοκυθάκια, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφριά.
Στη συνέχεια πλένουμε τη ντομάτα και αφού τη ξεφλουδίσουμε τη κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Ένας εύκολος τρόπος για να ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες είναι ο εξής: παίρνουμε μία ντομάτα και στο πάνω μέρος χαράζουμε ένα σταυρό. Βουτάμε για 30 δευτερόλεπτα τη κάθε ντομάτα σε καυτό νερό και μετά σε παγωμένο νερό για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες.
Μετά από 20 λεπτά περίπου βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε στο σκεύος το χλιαρό νερό με τους κύβους ντομάτας και το ξαναβάζουμε στο φούρνο.
Μόλις πάρει τη πρώτη βράση προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Ξαναβάζουμε το πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
Μετά από 1/2 ώρα περίπου προσθέτουμε στο ρύζι τα ψημένα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε ζεστό με ψιλοκομμένο άνηθο και χυμό λεμονιού.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές