Ρύζι μπασμάτι με σάλτσα τόνου
Εκτέλεση
Συστατικά
- 150 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
- 300 γραμμάρια τόνο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
- 1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Αλάτι-πιπέρι
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Ετοιμάζουμε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το χυμό ντομάτας και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε στη κατσαρόλα το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα και προσθέτουμε το τόνο.
Όταν δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε από την εστία τη κατσαρόλα και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.