Αλάδωτα μπισκότα με μέλι και ταχίνι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2/3 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
- 2/3 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- Μία πρέζα αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα αλεσμένα
- Σουσάμι για το τύλιγμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το ταχίνι, με το μέλι, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά θα βγει μία σφικτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα δάκτυλα μας.
Σταματάμε το μίξερ και πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους ενός μικρού καρυδιού.
Τυλίγουμε σε σουσάμι και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 13-15 λεπτά ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας και αφήνουμε να κρυώσουν.
*Στην αρχή τα μπισκότα θα είναι μαλακά, όμως μόλις κρυώσουν θα σφίξουν.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Jagoda Mileta
nistisimo.gr