Κατηγορία Άλαδα / Γλυκά

Κρέμα μανταρίνι-πορτοκάλι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 500 ml χυμό μανταρίνι
  • 200 ml χυμό λεμονιού
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κορν-φλάουρ
  • Ξύσμα από 1 μανταρίνι
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι

Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε 1 ½ φλιτζάνι χυμό.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν-φλαουρ και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει.
Μόλις αρχίσει ο κοχλασμός κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να χλιάνει και αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού.
Σερβίρουμε σε μικρά ποτήρια με λίγο γλυκό κουταλιού από φλούδες πορτοκάλι.

Σχόλια Συνταγής

  • Μαρια
    Γειά σας. Θα ήθελα να μάθω αν ο χυμός πορτοκάλι και ο χυμός λεμόνι πρέπει να είναι φρέσκοι ή έτοιμη του κουτιού;
  • nistisimo.gr
    Γειά σου Μαρία μου. Εγώ επέλεξα να χρησιμοποιήσω φρέσκο χυμό λεμονιού, όμως νομίζω πως θα βγει εξίσου ωραία η κρέμα σου. Καλή επιτυχία!
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές