Κατηγορία Γλυκά / Κρέμες-ζελέδες

Πανακότα με εσπρέσο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 6 ποτήρια:
  • 1 λίτρο φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική
  • 1 φλιτζάνι μικρό του καφέ εσπρέσο
  • 1 φακελάκι ζελατίνη ή 1 κοφτή κουταλιά σούπας άγαρ-άγαρ
  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 βανίλια
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με σάλτσα σοκολάτας.
  • Υλικά για τη σάλτσα:
  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 ml νερό
  • 1 κουταλιά σούπας φυτική μαργαρίνη
  • Γαρνίρουμε με καβουρδισμένα φουντούκια

Αδειάζουμε τη φυτική κρέμα σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην κάψει.
Προσθέτουμε τον εσπρέσο και μόλις δούμε πως έχει αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα και να αχνίζει, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Διαλύουμε τη ζελατίνη στο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στη κατσαρόλα μας.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού κρυώσει το μείγμα, μοιράζουμε σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να πήξει.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία η σοκολάτα.
Προσθέτουμε στο τέλος τη μαργαρίνη για να γυαλίσει, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Η πανακότα πρέπει να έχει πήξει πριν ρίξουμε τη σάλτσα σοκολάτας και η σάλτσα να είναι κρύα.
*Αν δεν θέλουμε τη σάλτσα σοκολάτας γιατί θέλουμε να υπερισχύει η γεύση του εσπρέσο, σερβίρουμε μόνο με χοντροκομμένα και καβουρδισμένα φουντούκια.
Aν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε άγαρ-άγαρ τότε το διαλύουμε μέσα σε 4 κουταλιές ζεστό νερό και το αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά. Φέρνουμε σε βρασμό και το αναμειγνύουμε αμέσως με το ζεστό μείγμα που θέλουμε να πήξουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές