Κατηγορία Φαγητά / Λαχανικά-Χορταρικά

Μανιτάρια γεμιστά με σπαράγγια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Γέμιση για 5 μανιτάρια:
  • 5 μανιτάρια μεγάλα πορτομπέλο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 φέτες ψωμί τοστ ολικής αλέσεως
  • 5 σπαράγγια
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το πυρέξ:
  • 4 σπαράγγια
  • 10 ντοματίνια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τα κοτσάνια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Κόβουμε τα 5 σπαράγγια, τη πιπεριά Φλωρίνης και τα κοτσάνια των μανιταριών σε μικρά κομμάτια. Περνάμε από το μούλτι το κρεμμύδι με το σκόρδο και ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε στην εστία της κουζίνας να κάψει.
Χαμηλώνουμε την ένταση και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μαζί με το κουκουνάρι στο τηγάνι.
Περνάμε τις φέτες του τοστ από το μπλέντερ και κόβουμε σε μικρά κρουτόν.
Αδειάζουμε τα κρουτόν στο τηγάνι με τα λαχανικά και σοτάρουμε όλα μαζί για 2 – 3 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα μανιτάρια.
Τοποθετούμε στα κενά του σκεύους μας τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα σπαράγγια τα αφήνουμε ολόκληρα.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο περίπου 20 λεπτά και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές