Gazpacho
Εκτέλεση
Συστατικά
- 70 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 800 γραμμάρια αποφλοιωμένα ντοματάκια (2 κονσέρβες των 400 γραμμαρίων)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο (περασμένες από τη πρέσα σκόρδου)
- 1 ½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 350 γραμμάρια νερό ( 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό)
- 2 κουταλάκια γλυκού ξύδι βαλσάμικο
- 2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 10 - 12 φύλλα φρέσκο βασιλικό
- 120 γραμμάρια φυτική κρέμα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και συμπληρώνουμε στη κατσαρόλα το σκόρδο.
Αδειάζουμε τα ντοματάκια στη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ξύδι, το νερό και βράζουμε για 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Πλένουμε τα φύλλα βασιλικού και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τη φυτική κρέμα.
Με μία ράβδο μπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στη κατσαρόλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βράζουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Σερβίρουμε τη ντοματόσουπα ζεστή ή κρύα με λίγη φυτική κρέμα (προαιρετικά) και φρυγανισμένο ψωμί.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.