Κατηγορία Φαγητά / Θαλασσινά

Μύδια προβενσάλ

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό μύδια
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 250 γραμμάρια ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 1 φύλλο δάφνης

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια.
Τα σκε­πάζουμε και τα αφήνουμε 6-7 λεπτά να βράσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά ,τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
Σε ένα τη­γάνι βάζουμε λάδι, και σοτάρουμε το κρεμ­μύδι, το σκόρδο, το σέλινο, και τη δάφνη και τα αφήνουμε σε χαμηλή φω­τιά, περίπου 5 λεπτά, ίσα- ίσα να αρχίσουν τα κρεμμύδια να ξανθίζουν.
Αμέσως προσθέ­τουμε τον πελτέ, τα ντοματά­κια, τη ζάχαρη, και το αλατοπίπερο και τα αφή­νουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό από τα μύδια (1 ποτήρι), στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει.
Περιχύνουμε τα μύδια με την καυτή σάλτσα και σερβίρουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές