Μύδια προβενσάλ
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό μύδια
- αλάτι – πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/2 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 250 γραμμάρια ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 1 φύλλο δάφνης
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 6-7 λεπτά να βράσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά ,τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι, και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, και τη δάφνη και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, περίπου 5 λεπτά, ίσα- ίσα να αρχίσουν τα κρεμμύδια να ξανθίζουν.
Αμέσως προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό από τα μύδια (1 ποτήρι), στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει.
Περιχύνουμε τα μύδια με την καυτή σάλτσα και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.