Ρεβίθια με κάρυ
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 2-3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 κουταλιές σούπας κάρυ (μέτριο, όχι πολύ καυτερό)
- 1 κύβο λαχανικών
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν με νερό να τα σκεπάζει και την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα βράζουμε με ένα κύβο λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κάρυ για 1-2 λεπτά να βγάλει τα αρώματα του και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Αφήνουμε τα κρεμμύδια να ροδίσουν αρκετά- να καραμελώσουν- και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα αδειάζουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια.
Ανακατεύουμε συνεχώς για μερικά λεπτά και σερβίρουμε με ψημένες πίτες και ντιπ λαχανικών.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.