Ντιπ με αβοκάντο και αγγούρι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 1 αγγουράκι μικρό
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο (προαιρετικά)
- Ξύδι-χυμό λεμονιού
- Αλάτι-άσπρο πιπέρι
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μία λεία αλoιφή.
Τρἰβουμε στο τρίφτη το αγγουράκι με τη φλούδα και το στίβουμε να βγάλει τα υγρά του.
Αδειάζουμε το μείγμα του αβοκάντο σε ένα μπολ και ρίχνουμε το τριμμένο αγγουράκι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι, λίγο πιπέρι, ξύδι και χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ και δοκιμάζουμε τη γεύση.
Συμπληρὠνουμε ξύδι, ή χυμό λεμονιού ανάλογα με το γούστο μας. Σερβίρουμε το ντιπ με κομμένα λαχανικά (καρότα, σέλινο) ή σαν ορεκτικό με το φαγητό μας.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.