Λαχανόρυζο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι νερό
- 200 ml χυμό ντομάτας
- 1/2 ποτήρι ρύζι για γεμιστά
- 1 φρέσκο κύβο λαχανικών
- Σέλινο ψιλοκομμένο (μόνο τα φυλλαράκια)
- Αλάτι-πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το λάχανο και να βγάλει τα υγρά του και προσθέτουμε λίγο νερό (1 ½ ποτήρι), το κύβο λαχανικών και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει το ρύζι.
Προσθέτουμε την 1 κουταλιά σούπας πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά και το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό.
Προσθέτουμε το σέλινο όταν θα είναι έτοιμο το φαγητό μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.