Ντιπ με κάσιους
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για ντιπ με λιαστές:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κάσιους ανάλατα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα καρύδια
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 λιαστές ντομάτες
- 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό Υλικά για ντιπ με μαϊντανό:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κάσιους ανάλατα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό
- 2 κουταλιές σούπας φρυγανιά
- 4 κουταλιές σούπα χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Περνάμε από το μούλτι τους ξηρούς καρπούς και τους αλέθουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, τη πάπρικα και τους ξηρούς καρπούς και τα πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.
Σερβίρουμε με κριτσίνια ή πάνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε διαφορετικές γεύσεις ντιπ, με μαϊντανό, βασιλικό ή δυόσμο.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.