Κολοκυθοκεφτέδες
Εκτέλεση
Συστατικά
- 3 κούπες κολοκύθα κόκκινη τριμμένη
- 2 κρεμμυδάκια χλωρά
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. άνηθο
- 1 κ.γλ. θυμάρι
- 1 κ.γλ. δυόσμο
- 2 κ.γλ. σκόνη λαχανικών
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 φλ. ούζο
- 3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο για τηγάνι
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στην τριμμένη κολοκύθα. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα αρωματικά, το αλάτι, το πιπέρι, το ούζο και το μπέικιν πάουντερ. Αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει όλα τα αρώματα και να αφυδατωθεί η κολοκύθα για μισή ώρα. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε με το κουτάλι σε τηγάνι με ελαιόλαδο που καίει για 3 με 5 λεπτά. Τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί γι λίγα λεπτά. Σερβίρουμε με σκορδαλιά ή ταραμοσαλάτα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.