Κατηγορία Φαγητά / Λαχανικά-Χορταρικά

Κολοκυθοκεφτέδες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 3 κούπες κολοκύθα κόκκινη τριμμένη
  • 2 κρεμμυδάκια χλωρά
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 1 κ.γλ. δυόσμο
  • 2 κ.γλ. σκόνη λαχανικών
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 φλ. ούζο
  • 3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο για τηγάνι

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στην τριμμένη κολοκύθα. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα αρωματικά, το αλάτι, το πιπέρι, το ούζο και το μπέικιν πάουντερ. Αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει όλα τα αρώματα και να αφυδατωθεί η κολοκύθα για μισή ώρα. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε με το κουτάλι σε τηγάνι με ελαιόλαδο που καίει για 3 με 5 λεπτά. Τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί γι λίγα λεπτά. Σερβίρουμε με σκορδαλιά ή ταραμοσαλάτα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές