Φασολάκια με κάρυ
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό φασολάκια πλατιά
- 2 καρότα
- 4 πατάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 κουταλιές σούπας κάρυ
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Νερό
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε τα καρότα σε χοντρές ροδέλες και τις πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους.
Πασπαλίζουμε με το κάρυ και τον κουρκουμά, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Ανά τακτικά διαστήματα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τα φασολάκια, αλάτι, πιπέρι και νερό ίσα που να τα σκεπάζει (αν είναι κατεψυγμένα τα φασολάκια μας προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος).
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μία καυτερή πιπεριά.
Kαραμέλωμα(προαιρετικό):
1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ξύδι λευκό
Αλάτι
πιπέρι
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε τα καρότα σε ροδέλες, τη ζάχαρη με το ξύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε διαρκώς να λιώσει η ζάχαρη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και και γαρνίρουμε το φαγητό μας ή σερβίρουμε σε ξεχωριστό πιάτο.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.