Κατηγορία Φαγητά / Ψωμί

Ψωμάκια Bagels

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας φυτική κρέμα
  • 7 γραμμάρια ξηρή μαγιά
  • Στη κατσαρόλα:
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 κουταλιά σούπας χαρουπόμελο ή μέλι
  • Γαρνίρισμα:
  • Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο, ηλιόσπορο,μαυροκούκι, ή σουσάμι.

Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη ξηρή μαγιά σε 3/4 φλιτζανιού από το χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει περίπου μισή ώρα και να βγάλει φουσκάλες το προζύμι μας.
Αδειάζουμε μετά από μισή ώρα το προζύμι σε μεγαλύτερο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 20 μπαλάκια. Παίρνουμε ένα-ένα μπαλάκι ζύμης και το τρυπάμε στο κέντρο με τον αντίχειρα μας. Γυρίζουμε γύρω-γύρω από το δάκτυλο μας με κυκλικές κινήσεις τη ζύμη και βλέπουμε πως αρχίζει να μεγαλώνει το ψωμάκι, (θα μοιάζει με μεγάλο λουκουμά).
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό με 1 κουταλιά σούπας χαρουπόμελο ή μέλι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Καθώς βράζει το νερό ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τρία ψωμάκια κάθε φορά και αφήνουμε να βράσουν για 25 δευτερόλεπτα.
Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με λιναρόσπορο ή παπαρουνόσπορο και ψήνουμε για 25 λεπτά.





Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές