Φλογέρες φάβας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 125 γραμμάρια φάβα
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Λίγη ρίγανη
- άνηθο ψιλοκομμένος
- 200 ml νερό
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πλένουμε τη φάβα και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει, για 10 λεπτά περίπου και κατά διαστήματα τη ξαφρίζουμε.
Τη σουρώνουμε και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει, σε χαμηλή φωτιά, μαζί με το κρεμμύδι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 200 ml νερό και την ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσει.
Όταν πήξει, προσθέτουμε τον άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αν χρειαστεί λιώνουμε τη φάβα, για να έχει καλύτερη υφή με τη ράβδο-μπλέντερ.
Κόβουμε τα φύλλα στη μέση και στη συνέχεια σε κάθε κομμάτι φύλλου βάζουμε στη μία άκρη με ένα κουταλάκι του γλυκού, μείγμα από τη γέμιση.
Διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου από αριστερά και δεξιά και τυλίγουμε κατά μήκος σε φλογέρα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τις φλογέρες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και από τις δυο πλευρές.
Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
Βίκυ
Θα το προσπαθήσω!!!!
Βίκυ
γιωτα
Ελίνα Σχ.
nistisimo.gr