Καλαμποκίσιο ψωμί
Εκτέλεση
Συστατικά
- 500 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- 250 γραμμάρια μαλακό αλεύρι
- 250 γραμμάρια χωριάτικο κίτρινο αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 50 γραμμάρια μαγιά
- Χλιαρό νερό όσο πάρει
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα άλευρα μαζί με το ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά και ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό να γίνει μια ζύμη μαλακή.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τοποθετούμε το καρβέλι μέσα στο ταψί, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και το ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.