Σαλάτα με μακαρόνια, μύδια και γαρίδες
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 γραμμάρια μακαρόνια βίδες
- 2 κύβους λαχανικών
- 200 γραμμάρια μύδια ψίχα (κατεψυγμένα)
- 250 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
- 6-7 αγγουράκια τουρσί
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης Για τη σάλτσα:
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 2 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι πιπέρι
- Ρίγανη (προαιρετικά)
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια με το κύβο λαχανικών. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε δύο άλλες κατσαρόλες βράζουμε ξεχωριστά τα θαλασσινά με 1/2 κύβο λαχανικών το κάθε ένα.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια σε λεπτές ροδέλες και τα αδειάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τη πιπεριά Φλωρίνης σε μικρούς κύβους και στη συνέχεια τα θαλασσινά και τα μακαρόνια.
Σε ένα σέικερ βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα.
Αναμειγνύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μία παχύρευστη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Αν θέλουμε την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο έτσι ώστε να μαριναριστούν καλά τα υλικά μας και τη σερβίρουμε παγωμένη, αλλιώς σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη ρίγανη και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.